Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
 
 
1. nap


V. ŐRÜLT FUTÁS

Időpont: 2016. augusztus 20. 11 óra

Táv: kb. 8,5 km

Kategóriák: egyéni és csapatverseny

Helyszín:
 
Erdőspusztai Arborétum 4002 Debrecen, Fancsika u. 93/a.
GPS koordináták: 47.487080, 21.718265
 
Megközelíthető: autóval vagy kerékpárral vagy 30-as busszal Bánk felé, a Diószegi-Panoráma útkereszteződéstől balra kb. 300 méterre található.
(GPS koordináták: 47.487080, 21.718265)

A verseny rendezője: Debreceni Kilométerek Sportegyesület

Társrendező: Hajdú Rendészeti Sportegyesület Fővédnökök:
Polcz Attila pénzügyőr ezredes
Vincze P. Márton Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke


Az Őrült Futás igazi erőpróba, klassz buli, jó csapatépítő versenyszám, tele érdekes akadályokkal, kihívásokkal, néhol meglepetésekkel várja a futókat.

Debrecentől kb. 5 km-re található Erdőspusztai Arborétumban kerül ismét megrendezésre a kétnapos Debreceni Futókarnevál. Az első nap Őrült Futás, a második nap a Terep-félmaraton kerül megrendezésre.
A versenyzők 15 hektáros természetvédelmi területen, botanikai ritkaságok között, egy gondozott parkban futhatnak. Az arborétumban elsősorban a különböző földrajzi térségekben őshonos, lombos, fenyő- és cserjefélék találhatók. 1978-as kialakításakor 1200 fenyő, lomb és cserje csemetéjét ültették el. A 3 km hosszúságú erdei tanösvény mutatja be a táj élővilágát. A védett környezetnek köszönhetően nem csak gondosan ápolt változatos növényzettel, hanem gazdag rovar,- madárvilággal, kisebb gerinces állatokkal, emlősökkel, kétéltűekkel is találkozhat a látogató. A parkban két kisebb tavacska, kilátótorony és szabadtéri erdészeti kiállítás tekinthető meg. A természeti arculathoz jól illő Tájház, bemutatóterem 1982-ben épült. A létesítmény a látogatóknak nem csupán botanikai, és tájképi élményeket kínál, hanem a kiállításai révén a táj népének életmódjával, gazdálkodási emlékeivel, botanikai, rovartani, madártani ritkaságaival és régészeti leleteivel is alkalom nyílik megismerkedni.


Családok számára kétnapos kirándulási lehetőség, amíg apa vagy anya fut, a gyerekek gyönyörű környezetben, jó levegőn kellemesen eltudják tölteni az időt a tó partján található játszótéren, amely minden játékát fafaragók készítették el.


Néhány érv amiért érdemes eljönnöd a Debreceni Futókarneválra:
  1. Amatőr vagy profi futóként is találhatsz magadnak megfelelő versenyszámot és futás fajtát.
  2. Csodás erdei környezetben, tiszta levegőn mozoghatsz.A futás útvonalai az arborétum különleges helyeire vezetnek el, ahová látogatóként nem juthatsz el.
  3. Egy komplett sporthétvége: szombaton Őrült Futás, vasárnap Terepfutás.
  4. Ha elég bátor, felkészült és kitartó vagy egy hétvégén akár két érmet és két pólót is szerezhetsz!
  5. Hozd el a családodat is, szurkoljanak Neked a jó levegőn, pihenjenek  egy gyönyörű környezetben!
  6. Érdemes néhány napot városunkban töltened, hiszen a Debreceni Virágkarnevál az ország egyik legnagyobb szabású rendezvénye. Európában egyedülálló virágkompozíciók mellett színvonalas szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, kiállítások és gyerekprogramok várják a látogatókat.

VERSENYKIÍRÁS
 

 
Csatlakozz hozzánk!