Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
III. DEBRECENI FUTÓKARNEVÁL

2014. augusztus 16-17.

2. nap
 
Terepfutás

 
2014. augusztus 17. 11 óra
 
Kategóriák:
Terep - félmaraton: 21,097 km
Terep - negyedmaraton: 10,548 km
Mini terepmaraton: 5,274 km
 
Rajt/cél:
Erdőspusztai Arborétum, 4002 Debrecen, Fancsika u. 93/a.
(GPS koordináták: 47.487080, 21.718265)
 
A verseny rendezője:
Debreceni Kilométerek Sportegyesület
 
Társrendező:
Hajdú Rendészeti Sportegyesület
 
Megközelíthető:
Autóval vagy kerékpárral vagy 30-as busszal Bánk felé, a Diószegi-Panoráma útkereszteződéstől balra kb. 300 méterre található.
 

 
Debrecentől kb. 5 km-re található Erdőspusztai Arborétumban kerül ismét megrendezésre a kétnapos Debreceni Futókarnevál. A versenyzők 15 hektáros természetvédelmi területen, botanikai ritkaságok között, egy gondozott parkban futhatnak. Az arborétumban elsősorban a különböző földrajzi térségekben őshonos, lombos, fenyő- és cserjefélék találhatók. 1978-as kialakításakor 1200 fenyő, lomb és cserje csemetéjét ültették el. A 3 km hosszúságú erdei tanösvény mutatja be a táj élővilágát. A védett környezetnek köszönhetően nem csak gondosan ápolt változatos növényzettel, hanem gazdag rovar,- madárvilággal, kisebb gerinces állatokkal, emlősökkel, kétéltűekkel is találkozhat a látogató. A parkban két kisebb tavacska, kilátótorony és szabadtéri erdészeti kiállítás tekinthető meg. A természeti arculathoz jól illő Tájház, bemutatóterem 1982-ben épült. A létesítmény a látogatóknak nem csupán botanikai, és tájképi élményeket kínál, hanem a kiállításai révén a táj népének életmódjával, gazdálkodási emlékeivel, botanikai, rovartani, madártani ritkaságaival és régészeti leleteivel is alkalom nyílik megismerkedni.
Családok számára kétnapos kirándulási lehetőség, amíg apa vagy anya fut, a gyerekek gyönyörű környezetben, jó levegőn kellemesen eltudják tölteni az időt a tó partján található játszótéren, amely minden játékát fafaragók készítették el.
 
Terepfutás azoknak, akik szeretnek a természetben futni, akik szeretik a kihívásokat. Több versenyszám közül választhatnak a terepfutók: félmaraton, negyedmaraton és minimaraton.

 

Néhány érv amiért érdemes eljönnöd a Debreceni Futókarneválra:
 
– Amatőr vagy profi futóként is találhatsz magadnak megfelelő versenyszámot és futás fajtát.
–   Csodás erdei környezetben, tiszta levegőn mozoghatsz.
–  A futás útvonalai az arborétum különleges helyeire vezetnek el, ahová látogatóként nem juthatsz el.
–   Egy komplett sporthétvége: vasárnap Őrült Futás, hétfőn Terepfutás.
–  Ha elég bátor vagy felkészült és kitartó egy hétvégén akár két érmet és két pólót is szerezhetsz, ha mind két futáson elindulsz!
–   Hozd el a családodat is, szurkoljanak Neked a jó levegőn, pihenjenek  egy gyönyörű környezetben!
– Érdemes néhány napot városunkban töltened, hiszen a Debreceni Virágkarnevál az ország egyik legnagyobb szabású rendezvénye. Európában egyedülálló virágkompozíciók mellett színvonalas szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, kiállítások és gyerekprogramok várják a látogatókat.
 
Fuss velünk és szórakozz a Debreceni Virágkarnevál programjain!
 
Csatlakozz hozzánk!