Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK

Őrület és jó hangulat a Debreceni Futókarneválon


A résztvevők létszáma és a futóktól kapott visszajelzések alapján megállapítható, hogy egy sikeres és hangulatos futóhétvégét tudhat maga mögött a Debreceni Kilométerek Sportegyesület,   az augusztus 18-án és 19-én megtartott Debreceni Futókarnevállal. A résztvevők száma az Őrült Futás, a Terep-Félmaraton, Terep-negyedmaraton és Terep Minimaraton versenynapjain meghaladta a 600 főt.

Aki részt vett valamelyik versenyszámon, vagy akár nézőként volt csupán jelen,  az megtapasztalhatta, hogy nem volt túlzás a rendezvény helyszínének dicsérete, hiszen  az Erdőspusztai Arborétum természetvédelmi területe, botanikai ritkaságai, a gondozott park felejthetetlen élményt  tárt minden résztvevő elé.

A rendezvény fővédnöke dr. Uzonyi Attila rendőrezredes, Debrecen Rendőrkapitánya sportszerető emberként, stílusosan kerékpárral érkezett a rendezvény helyszínére. Elsőként a tűzoltók vizes tömlőjéből kiáramló vízsugárral kellett megküzdeniük a futóknak, ami külön örömmel töltötte el mind a tűzoltókat, mind pedig a futókat.

Az Őrült Futás igazi erőpróba, klassz buli, jó csapatépítő versenyszám volt, tele érdekes akadályokkal, kihívásokkal, néhol meglepetésekkel. A résztvevőknek 24 akadályt kellett leküzdeniük a 8,5 km-es távon, ahol a futók különféle vizes, saras és szárazföldi feladatot teljesítettek egyéni és 4 fős csapat kategóriában, chipes időméréssel. Akadt olyan cég az Őrült Futáson, amely 13 fővel érkezett, s egymást segítve, kitűnő csapatépítő tréningként futották le a versenyt. Az akadályok teljesítése után a futók pedig nem csüggedten, fáradtan értek célba, hanem ellenkezőleg,  tele örömmel, s megannyi új élménnyel, szórakoztató pillanattal gazdagodva. A résztvevők közül már most többen jelezték, hogy jövőre, veletek, ugyanitt!


Őrült Futás egyéni eredmények:
Férfi: I. hely Kovács István, II. hely Nemes Péter, III. hely Blága Tamás
Női: I. hely Szentpéteri Diána, II. hely Strammer Zsaklin, III. hely Nagy Éva Dóra

Őrült Futás csapat eredmények: I. hely HRSE 1., II.hely TEK, III. hely HRSE 2. 

A rendezvény második napján a terepfutásé volt a fő szerep, ahol terep-félmaraton, terep-negyedmaraton és terep-minimaraton távokon lehetett indulni. A félmaraton és negyedmaraton időméréssel zajlott, míg a minimaraton 5 km-es versenyszámában egyszerre rajtoltak el futók és az első három női és férfi befutó lett a táv győztese. A terepfutás szerelmeseinek igazán befűtött a napocska, így a nyári kánikulában mind három táv teljesítése elismerést érdemel. A célban a megszokott frissítés mellett dinnyével és főtt kukoricával várták a szervezők a futókat.
Félmaraton eredmények:
Férfi: I. hely Szokolszky István, II. hely Pusztai Árpád, III. hely Papp Sándor
Női: I. hely Belus Fruzsina, II. hely Kababik Edina, III. hely Gáthy Éva

Negyedmaraton eredmények:
Férfi: I. hely Rácz Levente, II. hely Károly László, III. hely Csörgi Péter
Női: I. hely  Gulyás Vera, II. hely Gulyás Csilla, III. hely Perecz Patrícia

Minimaraton eredmények:
Férfi: I. hely Bereczki Szilárd, II. hely Király Roland, III. hely Bujdosó Áron
Női: I. hely Varga Krisztina, II. hely Hajdú Bettina, III. hely Orosz DóraJön az ősz és a tél, de ez nem jelenti azt, hogy a futóidénynek vége lenne! A DKM újabb hangulatos futóverseny megszervezésére készül, elsőként ősszel a Halloween Futásra, majd a decemberi Mikulás Futásra.

A DKM SE tagjainak beszámolóját az Őrült Futásról és a Terep-futásról IDE kattintva olvashatod el!

Debreceni Kilométerek

 
 
 
 
Csatlakozz hozzánk!