Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
Főoldal » Húsvéti futás » Versenykiírás

TAVASZVÁRÓ 1/6-OD MARATON

és Húsvéti Nyuszi Futás

VERSENYKIÍRÁS

 

Időpont: 2012. április 08., 10 óra

Rajt/Cél: Debrecen, Ady Endre út

Táv: 7,0325 km (1/6-od maraton)
 
Gyerek futás: 1 km
 
A rendezvény szervezője: Debreceni Kilométerek Sportegyesület, társszervező a Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft.

 
 

                         _______________________________________________
 
 
 
HÚZD FEL A NYÚLCIPŐT ÉS FUSS, MINT A NYÚL!
 
A húsvét, a tavaszvárás, az új kezdet ünnepe. A hosszú tél után minden újra megtelik élettel, és mi frissebbnek, energikusabbnak érezzük magunkat.
 
Húsvéti futásunkon két távon is próbára teheted magad, a kisebb nyusziknak 1 kilométert,  a nagyobb nyulak pedig 7,0325 kilométert kell megtenniük.
 
Célunk a mozgás lehetőségének biztosítása mellett a húsvéti népszokások felelevenítése.

NYUSZI HOPP, NYUSZI HOPP
 
 
A húsvéti nyuszi, a húsvét ünnephez kötődő figura, a Mikuláshoz hasonlóan a gyermekfolklór része: a gyermekek „hisznek” a húsvéti nyúlban, amely tavasszal, általában húsvétkor titokban, mint a Mikulás, ajándékot hoz nekik.
 
Te hiszel a Nyusziban?
 
A 7,0325 km-en indulók az online nevezés (előnevezés) során a nevezési lap kitöltésekor választhatnak, hogy a futást követően egy csoki nyuszit vagy egy élő nyuszit szeretnének hazavinni. A választási lehetőség az első 20 élő kis nyuszit választó futó eléréséig garantált, ezt követően már csak a csokinyuszi a biztos ajándék, valamint a versenyhez kapcsolódó sorsoláson való részvétel, ahol – más nyeremények mellett - még esélyed lehet egy kis nyuszi megnyerésére!
 
Kérünk mindenkit, hogy abban az esetben válassza az élő nyuszit, ha annak tartása biztosított, s gondolja végig, hogy a nyuszi nem csak az ünnepnapokra vagy a tavaszi szünetre szóló „cukiság”, hanem egy élő állat, amely akkor is felelősségteljes gondozást igényel, ha már ráunt a gyermekünk.
 
Az élő nyuszik átadására és a sorsolásra a 7,0325 km-es futást követően kerül majd sor, így a futáson résztvevő gyerekeknek az 1 km lefutása után bőven lesz idejük a nyuszisimogatásra, etetésre.
 
A hazánkban is ismert hagyománynak megfelelően a gyerekek a húsvéti csokitojásokat kereshetnek majd a fűben, s aki nem talál magának tojást, az egy rövid húsvéti dal vagy versike, fiúk esetén pedig egy jópofa locsolóvers elmondása esetén kaphat csokitojást a szervezőktől. Tehát gyerekek, érdemes készülni!
 
Az 1/6-od távot teljesítő valamennyi futó emlékérmet kap, az 1 km-es táv résztvevői pedig emléklapot vihetnek haza!

                  ________________________________________________
 
Nevezés:
Nevezni online lehet. Nevezési határidő 2012. április 5. éjfél, ezt követően nevezni a helyszínen lehet.

Nevezési díj 7,0325 km távra: 1.000.-Ft/fő
Gyerek futás: ingyenes
 
Az 1/6-od maraton (7,0325 km) táv nevezési díja tartalmazza:
-    részvételt a versenyen,
-    frissítést (tea, csoki)
-    biztosított útvonalat,
-    a távot teljesítő valamennyi futó részére emlékérmet,
-    rajtszámot (biztosítótűvel),
-    a versenyhez kapcsolódó sorsoláson való részvételt, fotógalériát.
 
Az 1 km távon indulók részére biztosítjuk:
-    részvételt a versenyen,
-    frissítést (tea)
-    biztosított útvonalat,
-    a távot teljesítő valamennyi futó részére emléklapot,
-    rajtszámot, (biztosítótűvel),
-    fotógalériát.


Fizetési lehetőség:
A nevezési díjak befizetésére utalással a Debreceni Kilométerek Sportegyesület bankszámlájára (K&H Bank 10403428-50526590-72651003)  vagy postai úton a Debreceni Kilométerek Sportegyesület levelezési címére küldéssel  (4034 Debrecen, Huszár Gál u. 33.) van lehetőség. A nevezési díjat 2012. április 4-ig lehet befizetni átutalással vagy személyesen és március 30-ig postai úton -, a versenyző neve, születési ideje, címe feltüntetésével. 2012. április 4. után már csak a helyszínen történő befizetést tudjuk elfogadni.
A nevezés csak a nevezési lap és befizetés beérkezése, illetve a befizetést igazoló szelvény együttes leadása esetén érvényes!

Korhatár: a rendezvényen korhatár nincs

Díjazás:
A 7,0325 km-es táv 1-3. helyezettje az érem mellé, oklevelet és ajándékcsomagot kap.
A 7,0325 km-es távon valamennyi résztvevő emlékérmet kap és tombola sorsoláson vehet részt.
Az 1 km-es táv 1-3. helyezettje oklevelet és húsvéti kifestőt kap.
 
Jelentkezés:
A verseny rajtjánál, 8 óra 30 perctől 10 óráig lehet.

Rajt: Debrecen, Ady Endre út
Cél: Debrecen, Ady Endre út

 
Versenyszabályok:
 • A nevezéssel minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat. Ezzel elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért  kártérítésre nem kötelezhetők.
 • Csomag- és értékmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak!
 • A rajtszámot kérjük elöl viselni, jól látható helyen. A rajtszámot összehajtani nem szabad, a rögzítéshez biztosítótűt adunk.
 • A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből  kizárásra kerülnek.
 • A versenyen kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.
 • A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.
 • A verseny rendezői fenntartják az útvonal, program és időpont változtatás jogát.
 • A futóverseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
 • A  verseny az időjárási körülményektől függetlenül megrendezésre kerül.
 • A nevezési díjat visszakövetelni nem lehet.
 • A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás és versenyszabályzat feltételeit.
 • A nevezési lap kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.
 • A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.
Csatlakozz hozzánk!