Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
VI. Halloween Futás

Debrecen

2017. október 21. 18.30 óra

Táv: kb. 9 km

Rajt/cél: Debrecen, Egyetem tér 


A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep (boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe), amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt. Éjjel rémisztő jelmezekbe bújnak, kísértet történeteket mesélnek, mulatnak és természetesen töklámpásokat faragnak.

Ezen az estén tilos volt útnak indulni, aki mégis erre kényszerült, a töklámpással védte magát az ártó, bajt hozó kísértetektől, tündérektől – akik, mint tudjuk, igen nagy népsűrűségben fordultak elő azokon a tájakon. A tipikus töklámpások tetejét levágják, belsejét kikaparják, felületére jellemzően szörnyszerű arcot faragnak, belsejébe pedig gyertyát vagy lámpát helyeznek.

A halloween vidám bulizós hangulata, napjainkra már itthon is egyre elterjedtebb lett. A felnőttek és a gyermekek nagy előszeretettel öltenek  boszorkányos és ijesztő ruhákat, és készítenek tökökből lámpásokat.

A mozgás szeretetén, túl a Halloween ünnep vidámságát, jó hangulatát szeretnénk rendezvényünkön tovább vinni. Immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő versenyen, ismét szerepet kap a különleges fények játéka, melyet nem érdemes kihagynod! Gyere el, fuss velünk a nagyerdőn éjszaka! Nem mindennapi élményben lesz részed!

Készítsetek töklámpást, és hozzátok magatokkal a versenyre. A lámpásokat kiállítjuk az Egyetem téren. A  három legszebb, legkreatívabb töklámpás készítője ajándékban részesül.

Öltözzetek jelmezbe boszorkánynak vagy szellemnek! Valamennyi jelmezes futóról fotó készül a helyszínen, akikre a honlapunkon szavazhattok!


Csatlakozz hozzánk!