Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
IV. Éjszakai Futás


2015. június 20. 22.00 óraRajt/cél: Egyetem előtti tér


Táv: 9 km

A verseny szervezője: Debreceni Kilométerek Sportegyesület


 

A nyári napforduló az északi féltekén a csillagászati nyár kezdetét jelenti. Ezen a napon a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka. A legtöbb kultúrában számos ősi szokás kapcsolódik hozzá, megünneplésének ismét reneszánsza van. Az ősi ember, aki még mágikus összhangban élt a természettel, a tűzgyújtással minden bizonnyal a Napot, próbálta meg támogatni, hogy a sötétséggel vívott harcában, a fény győzedelmeskedjen.
   
Ebből az alkalomból immár negyedik alkalommal rendezzük meg az Éjszakai Futóversenyt 2015. június 20-án. A tüzet, a fényt mi különféle világító eszközökkel szeretnénk szemléltetni. A versenyzők a rajtszámmal együtt kapnak egy világítós karkötőt.

Minden futót arra kérünk, hogy láthatósági mellényben jöjjön! Akinek van fejlámpája, kerékpáros villogó lámpája, vagy egyéb világító, eszköze, amit rögzíteni tud az öltözékén, azt lehetőség szerint hozza magával!


Magyarország 10 éve csatlakozott a Múzeumok Éjszakája nevű programhoz, amelynek kapcsán, az Egyetemen és az Egyetem előtti téren különféle programok és színvonalas látnivalók, várják az érdeklődőket. Érdemes a versenyre hamarabb érkezni a futóknak és a szurkoló tábornak egyaránt.

A rajt és a cél helyszíne a  fényárban úszó Debreceni Egyetem előtti téren lesz.  Az Éjszakai Futás varázslatos, felejthetetlen élmény, a résztvevők egy hangulatos, közös futással „futhatnak át” a csillagászati nyár küszöbén. 
 

Versenykiírás

 

Csatlakozz hozzánk!