Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
Miskolc – Bánkút Félmaraton
 

 
Időpont:
2014. május 11. 11.05 óra
 
Rajt:
Miskolc- Királyasztal

Cél:
Bánkút
 
Táv:
1/2 MARATON - (21,097 km + 903 m)

Szintkülönbség:
920 m

 
Kategóriák:

- ½ maraton futóverseny egyéniben
- ½ maraton futóverseny 3 fős váltóban
(Távok: 7,4 km – 7,2 – 7,4 km)
 
Rendezők:
Debreceni Kilométerek Sportegyesület
Miskolci Sportcentrum Kft.

Fővédnök:
Zsiga Marcell sportért felelős alpolgármester
Monspart Sarolta tájfutó világbajnok

Védnök:
Dr. Csiszár Miklós jegyző
 
 

A Debreceni Kilométerek Sportegyesület terepfutást már rendezett a Debreceni Futókarnevál keretében, de első alkalommal szervez hegyi terepen félmaratont.
 
„Ha a hegy nem megy a futóhoz, a futó megy a hegyhez.”
(A Sportpiac Magazin 2007. szeptemberi számából idézünk, amivel legyőzheted hegyfóbiádat.)
 
Nagyon sok futónak a hegy egyet jelent a problémával. Pedig nem kéne, hogy így legyen! Ugyanis legtöbbször ez fejben dől el, nem fizikai akadályai vannak. Egy kis elmélet és egy kis gyakorlás a hegyek királyaivá tehet minket!
 
A hegyi futás előnye nem csak az, hogy minden egyes kilométertől jobb hegyi futó leszel, de sík terepen is látványos fejlődést érhetsz el. A hegyi futás alkalmával szinte ugyanazokat a muszklikat mozgatod meg, mint a sprinterek, így ez az egyik legjobb erőfejlesztő gyakorlatok egyike, ráadásul a térded körüli izmokat is kiválóan megerősíti.
 
Azonban nagyon óvatosnak kell lenned a legkisebb vádli- és Achilles-sérülés esetében is, ugyanis ezek a területek vannak legjobban terhelve, ezért különösen ezeken a területeken rendkívül fontos a bemelegítés és a nyújtás indulás előtt.

Minél többször futsz hegyeken át, annál jobban hozzászokik a tested is az efféle terheléshez, és a gyűlölt ellenségből könnyű edzésprogram válik. Egy idő után a lábaid mára automatikusan hegymenetbe váltanak, amint egy kis emelkedőt éreznek.

Csatlakozz hozzánk!