Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK

VII. G4 Éjszakai Futás
 
2018. június 16. 22.00 óra


Rajt/cél: Egyetem előtti tér

Táv: 9 km

A verseny szervezője: Debreceni Kilométerek SportegyesületA nyári napforduló az északi féltekén a csillagászati nyár kezdetét jelenti. Ezen a napon a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka. A legtöbb kultúrában számos ősi szokás kapcsolódik hozzá, megünneplésének ismét reneszánsza van. Az ősi ember, aki még mágikus összhangban élt a természettel, a tűzgyújtással minden bizonnyal a Napot, próbálta meg támogatni, hogy a sötétséggel vívott harcában, a fény győzedelmeskedjen.
   
Ebből az alkalomból immár hetedik alkalommal rendezzük meg az Éjszakai Futóversenyt 2018. június 16-án. A tüzet, a fényt mi különféle világító eszközökkel szeretnénk szemléltetni. A versenyzők a rajtszámmal együtt kapnak egy világítós karkötőt.

Minden futót arra kérünk, hogy láthatósági mellényben jöjjön! Akinek van fejlámpája, kerékpáros villogó lámpája, vagy egyéb világító, eszköze, amit rögzíteni tud az öltözékén, azt lehetőség szerint hozza magával!

Érdemes a versenyre hamarabb érkezni a futóknak és a szurkoló tábornak egyaránt.

A rajt és a cél helyszíne a  fényárban úszó Debreceni Egyetem előtti téren lesz.  Az Éjszakai Futás varázslatos, felejthetetlen élmény, a résztvevők egy hangulatos, közös futással „futhatnak át” a csillagászati nyár küszöbén.


VERSENYKIÍRÁS
 

Csatlakozz hozzánk!