Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
Főoldal » 1. Újévi futás » Beszámoló

Pezsgős, álarcos, újévi futás a Nagyerdőn

A tavalyi évben megalakult Debreceni Kilométerek Sportegyesület már harmadik sportrendezvényével mozgatja meg az ország, s elsősorban Debrecen lakosságát. A 2012. január 01-én megrendezett Újévi Futás olyan rendezvénnyé szerveződött, amelyen minden korosztály képviseltette magát, és első alkalmas futásként, több mint 200 főt sikerült mozgásra bírni, egy olyan napon, amikor az emberek túlnyomó többsége az ágyból sem kell ki szívesen.

Az eredeti elképzelés szerint az Újévi Futás Debrecen belvárosában került volna megrendezésre,  ezt a tervet azonban időközben módosítani kellett. A szervezők hűek maradva az eredeti elképzeléshez a gyülekező helyét változatlanul Debrecen főterére, a Kossuth térre hívták össze, ahol már délelőtt 11 órától tartott a nevezés és a rajtszámátvétel. A nevezők hosszú sorban álltak a nevezés helyszínéül szolgáló Szabó Magda Kávézó előtt, s 12 órára éppen sikerült befejezni a neveztetést. A Kossuth térről két Grand Tours-os autóbusz szállította el a futókat és szurkolóikat a Nagyerdőre, az Újévi Futás helyszínére.

 A futás rajtját a nagyerdei stadion bejáratánál állították fel a szervezők, ahol 12 óra 20 perckor rajtoltak el a futók. Az újévi futóknak 5,5 kilométeres útvonalat kellett teljesíteniük, amely áthaladt a Nagyerdő természetvédelmi területén és Debrecen területén kívül, a Pallag felé vezető úton haladt tovább, majd onnan ismét a Nagyerdőre a cél felé vezetett az út.

A futás útvonala végig az úttesten haladt, ezért a futókat rendőri felvezető- és zárókocsi biztosította. A szervezők felhívására többen szilveszteri jelmezben, álarcban, kalapban egyéb fejdíszekben futottak, mely különleges hangulatot kölcsönzött a rendezvénynek. Ez a futás nem a gyorsaságról szólt, hanem sokkal inkább a sport szeretetéről, a mozgás adta örömről és közösségformáló szerepéről.

 A futást követően a szervezők édességgel, keksszel, teával és pezsgővel látták vendégül a futókat és a futók viszont, hiszen számos induló hozott magával karácsonyi, szilveszteri sütit, pogácsát, pezsgőt. Minden résztvevő tombolasorsoláson vehetett részt, ahol fődíjként két élő szerencsemalac is gazdára talált.

 

 

A rögtönzött újévi bulin mindenki jól érezte magát, s a tombolanyereményeken, ajándék naptáron és az emlékérmen túl mindenki hazavihetett még valamit: azt a jó érzést, hogy már az év első napján tett valamit az egészségéért.

 

Debreceni Kilométerek
 

Csatlakozz hozzánk!