Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
IV. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL

2014. március 30.

Ismételten óriási tömegeket vonzott és mozgósított a IV. Rotary Futófesztivál: a vasárnapi eseményen közel hatezren döntöttek úgy, hogy a verőfényes napsütésben próbára tegyék magukat. A 10 évesektől kezdve egészen 80 esztendősökig minden korosztály megtalálható volt az egész napos programon, amelyet különlegessé tett, hogy nem csak hazánkból, hanem összesen 13 országból – Ausztria, Egyesült Királyság, Hollandia, Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Spanyolország, Törökország, Románia, Szerbia, Szaúd-Arábia, Németország, Lengyelország és Magyarország – érkeztek versenyzők. Ezáltal bátran kijelenthető, hogy egy hamisíthatatlan nemzetközi maratoni fesztiválnak lehettek tanúi a Nagyerdőre kilátogató érdeklődők. Miután megszólalt a rajtot jelző hang, kategóriánként indultak útjukra a futók, akiket családtagok, barátok, ismerősök vártak a célban, igazi fesztiválhangulatot teremtve az eseménynek.

A rendezvényt Sinali Sándor, a Rotary Club Debrecen elnöke nyitotta meg, aki a versenyzők mellett köszöntötte Sólyom Bódogot a Magyarországi Rotary Club kormányzóját, és Monspart Sarolta tájfutó világbajnokot a Rotary Futófesztivál fővédnökét.Közel 4600 versenyző teljesítette a rövidebb távot a Jótékonysági Rotary Futáson, amelynek távja az idén 1993 méter, abból az alkalomból, hogy a Debreceni Rotary Club 1993-ban alakult meg újra.

Jótékonysági Rotary Futás (9.30 óra) rajtjánál közel 4600 versenyző áll indulásra készen
 
A fesztivál helyszíne a Gyulai István Atlétikai Stadionban volt. A hosszabb távokon (maraton, maraton 5 fős váltó, félmaraton, félmaraton 2 fős váltó, negyedmaraton) 1300 futó indult.

11.00 óra Rajt (maraton, félmaraton, negyedmaraton)

 A versenyen Handbike-osok, hallássérültek, látássérültek, mozgáskorlátozott versenyzők is nagy számban álltak rajthoz.

A Rotary Futófesztivállal az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás fontosságára, az egészséges életmódra, és minél több embert sikerüljön rávenni, hogy egyénileg vagy csapatban mozogjon, fusson. Örömünkre szolgál, hogy sikerült elérnünk ezt a célt. Az egész fesztiválnak versenyzőkkel, szurkolókkal, családtagokkal együtt közel 10000 résztvevője volt. 

A fesztivál kísérőrendezvényei
Hajdúdorogi Hagyományőrző Íjász Egyesület bemutatója, Hőlégballon, Nimród Egyesület (fafaragás), Vezér Fitnesszel közös bemelegítő torna, Derecske Alma kóstoltatót tartott, a Flabélost ki lehetett próbálni, Nike cipőteszt, Sprint Futócipőbolt, Könyvvásár, Kutyabemutató,  Debrecen Big Band zenekar, Rocksuli, Estella Hastáncbemutató, Valcer Táncstúdió, Rúdtánc Debrecen, Fantasy Tánc-Show, Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület, Step Aerobic bemutató.
 
 Hajdúdorogi Hagyományőrző Íjász Egyesület bemutatója

Minden hosszútávot teljesítő futó  emlékserleget vehetett át a Debreceni Rotary Club tagjaitól.A versenyen 200 szervező dolgozott. Önkéntes, közhasznú tevékenységet végző középiskolás diákok, a debreceni Rotary Club tagjai, a női Inner Wheel Club tagjai, a Rotaract Club Debrecen Főnix fiataljai, és a Magyarországon tartózkodó cserediákok dolgoztak szombaton és vasárnap reggeltől  estig.Az Inner Wheel Club tagjai 1800 hot-dogot készítettek a versenyzőknek, a fellépőknek és szevezőknek
 
 

Felállították a rendezvény sátrait (versenyközpont, pénztár, ruhatár, büfé, orvosi sátor), szalaggal és kordonnal kijelölték a futás útvonalát, felállították a kapukat, osztották a rajtcsomagokat és a rajtszámot, a frissítőpontokat felállították, ahol vizet, szőlőcukrot és nápolyit osztottak a Debreceni Rotary Club tagjai adták át az emlékérmeket és a serlegeket.

DKM SE csapata
Csatlakozz hozzánk!