Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
Főoldal » Jótifuti 2012 » A Jótifutiról

Jótifuti 2012


Székesfehérvár - Debrecen - Gyulafehérvár

2012. július 26.

Debreceni táv: 5 km

Rajt: Db, Kossuth tér - Csapó utca torkolat

Cél: Db, Campus Fesztivál

Rajt időpontja: este 18 óra 45 és 19 óra között

Gyülekező: 18 óra 30 perc

 

A Jótifutiról
 

„Nem Down-szindrómás vagyok, aki mellesleg ember. Ember vagyok, aki mellesleg Down-szindrómás”

A tavalyihoz hasonlóan idén is lesz Jótékonysági futás, melyet Lajkó Csaba ultrafutóval szervez az Angyalszív Down Alapítvány.
 Jótifuti 2011
  További képek ITT


Idén a Down-szindrómás Gyermekek Oktatási Esélyegyenlőségért lesz a futás Székesfehérvárról Debrecenbe, majd Gyulafehérvárra 2012. 07. 23-30. között. A Debreceni befutást a Campus Fesztiválra tervezik a szervezők július 26-án.

Ma Magyarországon 12.000 Down-szindrómás ember él. Évente mintegy 100 újszülött jön a világra ezzel a tünetegyüttessel hazánkban. Gyakran halljuk a Down-szűrés fogalmát, rengeteg pénzt fordítanak a DS babák kiszűrésére, azonban a már megszületett Down-szindrómás babák lényegesen kevesebb figyelmet kapnak. Kapnak viszont egy bélyeget már rögtön születésük után, mely nem halványul életük egyetlen napján sem. Esélyeik az ép gyermekekéhez képest lényegesen kevesebbek lesznek ezáltal. Pedig arról, hogy ők Down-szindrómások nem tehetnek… sem ők, sem a szüleik. Arról viszont, hogy előítélek kereszttüzében kell élniük minimális esélyekkel, mindannyian tehetünk. Nincs két világ….nincs sérültek és nem sérültek világa…egy világban élnünk, aminek a Down-szindrómások is éppúgy részei, mint Te vagy Én. Akkor miért ajánlják fel még sok kórházban DS baba születésekor, hogy ott hagyhatják a szülők a gyermeküket? Miért kell szegregált oktatásban részesülniük az ép gyermekektől elkülönülten? Miért nem lehetnek aktív tagjai a munkaerőpiacnak? Szívesen lemondanának a fogyatékossági támogatásról, rokkantnyugdíjról, munkabérért cserébe…Miért a bentlakásos intézet a jövőkép felnőtt korukra? A kérdések sora végtelen….

A futás szervezői változtatni szeretnének ezen, nem ilyen jövőt képzelnek el gyermeküknek és hiszik, hogy  társadalmi összefogással sikerülhet mindez.

Ha részt veszel a 2012-es Jótifutin, hozzájárulsz ahhoz, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a problémára, és megmutassuk a Down-szindrómások értékeit, és utat törjünk oktatási esélyegyenlőségüknek. A futás során befolyt összeget az általános iskolai együttnevelés elősegítésére fordítják majd a szervezők, egy általános iskolán belül, aki felvállalja a Down-szindrómás gyermekeket.

A Debreceni Kilométerek SE azzal segíti a szervezők munkáját, hogy futói körében népszerűsíti a rendezvényt, hogy minél nagyobb létszámban vegyenek részt a debreceni atléták ezen az igazán  nemes célt szolgáló sporteseményen. Itt a cél nem a győzelem, nem is a befutóérem, vagy más anyagi dolog, hanem valami egészen más... az emberség és az összefogás művészetének erősítése.

Gyere, tarts velünk Te is! Hozd meg a döntést, éld át az érzést: másokért tenni valamit, valami jót,  csodás érzés....

Ha van rá lehetőséged, és van az az összeg, amit rosszabb helyre is elköltenél, akkor az Alapítványt támogatásának lehetőségéről a honlapjukon tájékozódhatsz: www.angyalszivalapitvany.hu


Debreceni Kilométerek


 

Csatlakozz hozzánk!