Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
Főoldal » Hírek » Verőfényes napsütésben rajtolt el a VII. Rotary Futófesztivál

Hírek

Verőfényes napsütésben rajtolt el a VII. Rotary Futófesztivál
dátum: 2017-05-02 19:33:00
 
Hét év alatt az ország egyik legnagyobb sporteseményévé nőtte ki magát a debreceni Rotary Futófesztivál, amelyen idén közel 7000 fő állt rajthoz. Nemcsak Debrecen és környékéről, hanem az egész országból és az ország határon kívülről is, összesen 13 országból Ausztria, Azerbadzsán, Dél-Afrika, Egyesült Királyság, Hollandia, Írország, Izrael, Lengyelország, Magyarország, Németország, Románia, Szlovákia, Ukrajna érkeztek futók. A rendezvény két részből állt. Az első a rövidtávú Jótékonysági Rotary Futás, ahol immár hagyományosan 1993 métert teljesítettek a résztvevők. Az 1993 egy fontos évszám a Debreceni Rotary Club életében, mert ebben az évben alakult meg újra. 
 
 
A rajt előtt Sándor Nikolett G4 Fitness aerobic edzője tartott közös bemelegítést.
 
 
A Jótékonysági Futás részt vevőit László Miklós a Debrecen Rotary Club elnöke köszöntötte.
 
 
A  II. János Pál pápa  térről 2017. április 2-án. 9.30-kor. közel 5000 fő rajtolt el, egyénileg és csapatban.
 
Kortól, nemtől, egészségi állapottól függetlenül mindenki részt vehetett, főleg óvodások, általános iskolások, gimnazisták, egyetemisták és munkahelyi csapatok jelentkeztek. A legnagyobb létszámban résztvevő csapat már hagyományosan egy LIFEPAK félautomata defibrillátort nyert. 
 
 
Az idén 828 fővel a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium csapata győzött.
 
A második a Svetits Katólikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 508 fővel, a harmadik a DSI-SC - 505 fővel lett. A célban mindenki érmet, almát, kukit, Dörmi kekszet és Smille palacsintát kapott. 
 
 
A Debrecen Rotary Club tagjai átadják az érmeket
 
A futófesztivál másik eseménye a hosszútávfutók (maraton, 3/4 maraton, félmaraton, negyedmaraton, minimaraton, és maraton 5 fős váltó) versenye.
A hosszútávfutók rajtját is 15 perces közös bemelegítés előzte meg, amelyet  Sipos Nóra a G4 Fitnesz aerobic edzője tartott meg. Ezen nem csak a futók, hanem a szurkolók is nagy számban részt vettek. 
 
 
A rajt előtt  Pénzes Ilona a Magyarországi Rotary Club kormányzója mondott köszöntő beszédet.
 
 
2017. 04.02-án 11.00 órakor aII. János Pál pápa térről közel 1500 hosszútávfutó rajtolt el. 
 
A futófesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgás örömére, a sportolás, az egészséges életmód szükségességére, valamint hogy minél többen kezdjenek el sportolni, futni. Ezt az idén is sikerült elérnünk, hiszen a tavalyihoz képest ismét nőtt a létszám. Fontos számunkra, hogy a fogyatékkal élő embereknek lehetőséget adjunk a sportolásra. Számukra a fogyatékosságot igazoló dokumentum, felmutatásával 20 % kedvezményt biztosítunk, de Handbike-os versenyzők (5 fő indult), és 100 %-ban látássérült futók ingyen nevezhetnek. 
 
 
A verseny végén a célban, aki teljesítette a távot, egyedi tervezésű érmet vehetett át.
 
A fesztivál kísérőrendezvényei
 
K&H Bank, Apolló Medicál, Biotechusa, Tu-Plast Kft. kitelepülése. Debrecen Linedance Club, a Joy Orient Debreceni Hastánc Csapat, a Kísérleti Stádium Zenekar, a Valcer Táncstúdió, a Power Pole Dance fitness, és a G4 Fitness aerobikosainak bemutatója. Az Aranykezek Egészségnevelő Egyesület ingyenes masszázs kezeléseit vehették igénybe a futók.  
 
 
Debrecen Linedance Club fellépése
 
 
A versenyen 250 szervező dolgozott. Önkéntes, közhasznú tevékenységet végző középiskolás diákok, a debreceni Rotary Club tagjai, a női Inner Wheel Club tagjai, a Rotaract Club Debrecen fiataljai, és a Magyarországon tartózkodó cserediákok dolgoztak.
 

 

 
 

 

vissza
Csatlakozz hozzánk!