Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
Főoldal » Lefutottuk » V. Terepfutás - 2016.08.21.

Hírek

V. Terepfutás - 2016.08.21.
dátum: 2016-09-02 11:33:00

V. Terepfutás – 2016.08.21.

 

Ez a nap sem arról volt híres, hogy egy hidegfront erre tomboljon Debrecenben és környékén. Ahogy várható volt, ismét kánikulában kellett lefutnunk Erdőspusztán a távot. Azonban az Arborétum és a verseny hangulata feledtette a forróságot.

A rajt szokás szerint 11 órakor volt, sok ismerőssel találkoztam, mindenki más-más távokon indult, tetszés szerint. Az időmérés a rajtszámba beépített chip segítségével zajlott. Kicsit módosult a verseny útvonala, Csaba, a főszervező, kivette belőle a hét cikk-cakkos fel-le kanyargós részt, ami nagy könnyebbséget jelentett a szintkülönbség miatt. Ennek ellenére azért voltak egyenetlen talajviszonyok és sok-sok kanyar, de úgy láttam, szinte minden futó jól vette ezeket a kihívásokat. Volt egy-két kisebb sérülés, de a futókat hajtotta az adrenalin és a táv teljesítése.

Az első körnél egy sráccal szinte végig együtt haladva futottunk át a kapun, onnantól kezdve viszont azért a hőség már jócskán kifogott nem csak rajtunk, hanem a mezőny többi részén is. Le-leszakadoztak, szinte már nem is láttuk őket. A verseny során most fokozott figyelmet fordítottam az elesést garantáló faktorokra és bár volt pár botlás a fák közötti ösvényeken, most először nem estem el ezen a versenyen, ami eddig mindig borítékolható volt. A célban fagyi, víz, izotónis ital és különféle csemegék vártak minket, természetesen az egyedi befutóéremmel együtt.

Nagyon jól éreztem magam, egy biztos, hogy jövőre is jövünk, mert a verseny útvonala olyan szép részeken vezet keresztül, amit sosem lehet megunni és kihagyni.

Köszönjük Debreceni Kilométerek SE!

 

Gulyás Vera

DSC-SI

Debreceni Kilométerek SE

 
 

 

vissza
Csatlakozz hozzánk!