Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
Főoldal » Lefutottuk » V. Őrült futás - 2016.08.20.

Hírek

V. Őrült futás - 2016.08.20.
dátum: 2016-09-08 08:33:00

V. Őrült futás - 2016.08.20.

 

Ha augusztus 20. akkor természetesen az első dolog, amire gondolok az az államunk alapítása mely egyébként büszkeséggel is tölt el. De a második, ami az életemben immár másodjára hatalmas szerepet játszik az bizony az őrült futás mely a DKM szervezésében kerül lebonyolításra. Persze igazán büszke csak akkor lehetek, ha a közel 9 km, 33 akadály, nehézterep és a 35 fokos hőség ellenére megcsinálom a kihívást. És végre eljött az általam már egy éve várt időpont az ŐRÜLT FUTÁS ideje!

Három barátom fertőztem meg az ŐRÜLT FUTÁS eszméjével, akikkel együtt álltunk rajthoz. Az öltözékem hosszú futógatya s technikai felső, felette rövid ujjú gatya és póló volt. A rajt egy kicsit akadozva ment, mert a csapatban indulókból voltak, akik nehézkesen értették meg, hogy ők indulnak elsőnek, de ennek ellenére várakoztak, bár ez az izgalomnak is betudható volt. Nos, igen ….RAJT! Nem térek ki minden egyes akadály nehézségére vagy könnyedségére, bár az utóbbi szinte nem is létezik. De egy párat ki emelnék, mint pl. kerítés mellett számomra rendkívül nehéz volt futni. Ennek ugye több oka is volt, 198 cm, 120 kg vagyok a gyakorlatilag vállaim behúzva futottam, ami számomra egy újabb akadály volt. Az igazán cseles az volt itt ugyancsak, hogy több fa ki volt vágva az ösvényen és a földből 20 cm-re kilátszott...apropó nem is! Nem látszott ki ugyanis beleolvadt a környezetébe. Igen, igen itt bizony egy hatalmasat zakóztam, vállammal az utánam lévőknek felszántva a talajt. Számomra a kb. 10 ilyen tuskó volt a legnehezebb megpróbáltatás egyike. A másik, amit ki kell, emeljek az a cikk-cakk fel le futás volt, ami már ránézésre is térdre kényszerített. Azaz mégsem, mert ez a versenypont a határaink feszegetéséről és azok túllépéséről szól ugye. Legyűrtem ezt is, de a nyelvem a földet súrolta.Ami pl. felüdülés volt az a tóban való átkelés volt, mely nagyon jól jött a 35 fokos melegben egy rendkívül felhevült és igénybe vett szervezet számára.

A sárdagonya is ugyanilyen kellemes felüdülés volt.

Nos, mindegy is, mert jött a cél, ami nekem 1.19 óra után következett be valami csoda folytán. Átszakítottam a képzeletbeli célszalagot s ott várt az érem. Az érem, amivel egy igazán nagy elismerés és dicsőség is járt. Az érem mit egy éve várok, hogy ki tehessek a falra. Az érem, amivel pontosan 8.5 km-el, komoly megpróbáltatással, és egy újabb elismeréssel több vagyok.

 

Sok barátom kérdezte mit élveztem én ebbe? Erre én: hogyan kívánhatod tőlem azt, hogy magyarázzam meg a megmagyarázhatatlant? El kell jönni, és érezni azt, ami a következő 1 évre újra mosolyt csal az arcomra!

 

Tóth Zsé Ferenc

 

 

vissza
Csatlakozz hozzánk!