Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
Főoldal » Lefutottuk » II. Decathlon Nagyerdei Maraton - 2016.09.25.

Hírek

II. Decathlon Nagyerdei Maraton - 2016.09.25.
dátum: 2016-09-26 10:33:00
 
II. Decathlon Nagyerdei Maraton
 
2016.09.25
 
Érdekes volt, hiszen még reggel 8:00-kor  a debreceni Javítóintézetben tébláboltam, mivel, akkor adtam le az éjjeli felügyelői tanári szolgálatomat. Ma lesz a nagy nap! Mindenki ott lesz csak én nem, gondoltam.
 
 

Ma lesz, és 2 óra múlva rajt, ahol nem tudok ott lenni, de egy villámszervezés, egy igaz barát, némi elhatározás, egy kevéske helyszíni nevezési pénz és már ott is álltam a rajtnál a Decathlon  és a DKM közös futó őrületén!  A rajthoz álltunk. A sorrend ugye a következő volt. Minimaraton, negyedmaraton, félmaraton és  maraton. 5 perces differenciákkal indultak sorban a blokkok. Izgatott voltam, hiszen egyrészt halálosan fáradt voltam, másrészt az adrenalin már küzdött bennem. Az adrenalin nyert! RAJT!

Elég erősen kezdtem, de az első 300 m és a nem megfelelő felkészültség most kipukkantott és visszavettem az iramot. Én nem tudom kik ezek, de csak úgy zúgtak el mellettem szépen sorban.
De folytattam ugye, mert a részvétel a fontos. A talaj és a hőmérséklet szerintem ideális volt. Volt frissítőpont ahol ügyesen az orrodba is nyomták, ami kell. Itt mondjuk láttam egy fickót, aki annyira futott és annyira fontos volt neki valami, hogy a poharat a bokorba dobta, lehet ez nem fog tetszeni az olvasónak, de nekem meg az nem tetszett. Nem vagyok Green Peace-s tehát az esemény láttán nyílván nem láncoltam ki magam egy fához, de nem volt jó ezt látni, de szerintem a DKM önkéntesei begyűjtötték a szemetet is. Futottam, de már a nyelvemmel a homokot nyaldostam, mindegy kellett a kalória és mit tudom én még mi

A futók előzékenyek, korrektek, jókedvűek voltak, ha előztem (mert végül sokszor elő fordult). A pálya útvonalát jól és egyértelműen jelezték a szalagok és az önkéntesek. 10.56 km-t mutatott az órám és 1 óra 53 mp-t mikor átléptem azt a bizonyos határt ahol a nyakamba tették azt az érmet, ami miatt megint ezeket vállaltam be. Volt ott aztán minden. Ettem, ittam s mulattam, nem bántam meg! Szeretek itt veletek futni! Szeretek veletek lenni! Este 8-tól újra műszakban. Köszi, hogy olvastál!

 

 

Tóth Zsé Ferenc

 

vissza
Csatlakozz hozzánk!