Versenyeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
Főoldal » Lefutottuk » Gulyás Vera beszámolója VII. Rotary Futófesztiválról

Hírek

Gulyás Vera beszámolója VII. Rotary Futófesztiválról
dátum: 2017-04-23 21:20:00

Rotary futófesztivál – 2017. április 2.

 

Debrecen legnagyobb futóeseményének időpontja 2017-ben is elérkezett. Az idei célversenyemhez illeszkedő felkészülési tervbe a félmaratoni távot választottam. Már a versenyt megelőző hétvégén is lefutottam ezt a távot egy külföldi versenyen, amelyet egyéni csúccsal zártam, így bizakodva álltam rajthoz ezen a méltán ismert és elismert, színvonalas szervezésű versenyen. Az időjárás túlságosan is kegyes volt hozzánk, a megszokott 6-10 fokokhoz képest már a rajtnál 22 fokra kúszott fel a hőmérő higanyszála, amely idővel elérte a 26 fokot is. Óriási volt a tömeg, nem csak helyi, hanem más városokból érkező sportolók is képviseltették magukat.

A cégtől (RR Donnelley), ahol dolgozom, és amely támogatója is a rendezvénynek, rengetegen regisztráltak mind a Jótékonysági, mind pedig a hosszabb távokra. A kollégák jobban izgultak, mint én, hiszen volt, akinek ez volt élete első komolyabb megmérettetése, amelyre előzetesen készült is. Nagy örömömre szolgált, hogy ennyi embert tudtam motiválni, hogy részt vegyen és igyekeztem mindenkit tanácsokkal ellátni is.

A különböző távokat csúsztatott rajttal indították a szervezők, miközben a nézők, családtagok különböző kísérő rendezvényeken vehettek részt, illetve követhették azokat nyomon. A verseny útvonala a tavalyival megegyező volt, bevitt a Stadionba is. Számomra a félmaratoni táv négy kör teljesítését jelentette. A frissítő pontok sokat számítottak idén, mivel a nagy melegben több folyadékpótlásra volt szükség. Amikor csak lehetett, elkaptam egy poharat és ittam, majd magamra borítottam a maradékot, hogy felfrissüljek. Ez a hirtelen meleg minden futót „megborított” rendesen, jócskán visszavetette a teljesítményt. Edzőm, Laci néhány helyen feltűnt biciklivel, hogy megnézze, hogy megy a futás, valamint mivel nagy volt a tömeg, sokszor az ő segítsége is sokat számított kívülről, mert a futók teljes szélességben elfoglalták a pályát és nem lehetett haladni, mivel a kordonok korlátoztak a másik oldalról. A sok-sok szurkoló óriási lendületet adott, szinte folyamatosan hallottam a nevem a körökben a pálya széléről, ami nagyon jól esett és köszönöm még egyszer mindenkinek. A nők között elsőként sikerült célba érkeznem, ahol egyből a nyakamba akasztották a gyönyörű, egyedi befutóérmet, aztán felvettem a befutás után járó csomagot is.

Amíg regenerálódtam a verseny után, sok emberrel beszélgettem, tapasztalatokat cseréltünk, örültünk egymásnak és az eredményeknek, jól éreztem magam. Az eredményhirdetésre még várni kellett, de addig biztattam a még versenyben lévő futókat. A dobogó tetéjére végül a Best FM-es műsorvezető, Fazekas László szólított fel, aki kiemelte teljesítményem és a nevem, hiszen régóta ismer már. Rengeteg ajándékot kaptam, hálásan köszönöm a szervezőknek ezt és a versennyel járó minden dolgot, amik nekem inkább csodás emlékekben, szívem egy darabjaként mérhetőek, mint tárgyakban.

 

Természetesen a top, amiben futottam, teljesen rám barnult ebben a szép időben, így garantált volt a jó szín a másnapi munkába menetelhez. Minden futó nevében köszönettel tartozom az egész DKM csapatának és minden segítőnek, önkéntesnek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy egy ilyen fantasztikus verseny részesei lehessünk. Találkozunk 2018-ban, a következő Rotary futófesztiválon!

 

Gulyás Vera

DSC-SI

Debreceni Kilométerek SE

 

 

 
 

 

vissza
Csatlakozz hozzánk!