Versenyeink
Eseményeink
Böngésző
KORÁBBI VERSENYEINK
Főoldal » Hírek » Elindult a nevezés a VII. Rotary Futófesztivál versenyszámaira!

Hírek

Elindult a nevezés a VII. Rotary Futófesztivál versenyszámaira!
dátum: 2016-07-14 12:53:00
Elindult a nevezés a
VII. Rotary Futófesztivál versenyszámaira!
 
 
A Debreceni Kilométerek Sportegyesület 2017. április 2-án. rendezi meg a legnagyobb futóversenyét immár hetedik alkalommal.
 

9.30-kor rajtol el a JÓTÉKONYSÁGI ROTARY FUTÁS a II. János Pál pápa térről (volt Vigadó tér).

Táv: 1993 méter

 
 
Ezt a távot már egészen kicsi gyerekek is lefuthatják és lehetőség van egyéni illetve csapatbeli indulásra is. 
 
Minden évben nemes célért futhatnak a versenyzők. A legnagyobb létszámban versenyző csapat egy LIFEPAK félautomata defibrillátor készüléket nyer, amelynek az értéke félmillió forint.
 
Nagyon fontos, hogy egyre több iskolában, óvodában, munkahelyen, sportlétesítményben, orvosi rendelőben legyen defibrillátor, hogy hirtelen szívmegállás esetén gyors újraélesztési segítséget kaphassanak a bajba került emberek. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani a futóverseny kapcsán felajánlott fő díjjal, a defibrillátor készülékkel. 
 
A második csapat díja 80 000 Ft értékű könyvcsomag, a harmadik csapat pedig 50 000 Ft értékű könyvcsomagot kap. 
 
A csapatok közötti verseny célja, hogy minél több embert sikerüljön megmozgatni, nemtől és kortól függetlenül, valamint a figyelem felhívása a mozgás fontosságára, az egészséges életmódra. Ezért a csapatok közti verseny elbírálásakor az a szempont, hogy melyik csapat neve alatt vesz részt több futó az eseményen. 
 
A csapatversenyre ebben az évben is iskolák, alapítványok, sportegyesületek, és munkahelyi közösségek jelentkezését várjuk.  Az egy csapatba tartozó futók jelezhetik a versenyen összetartozásukat. Például mindenki piros pólót vesz fel, vagy kék lufit tart a kezében, esetleg zöld szalagot köt a karjára ...stb.
 

MARATONI TÁVOK

II. János Pál pápa térről ( Vigadó tér).

Rajt

11.00 óra - minimaraton,   kerekesszékes, handbike-os,
 
11.05 óra - 1/4 maraton
 
11.10 óra - 1/2 maraton

11.15 óra -  3/4 maraton, maraton (egyéni, váltó)

 

 
Az előző évekhez képest változás, hogy most két új kategóriában is indulhatnak versenyzők 3/4 maraton és minimaraton.
 
Kategóriák:
Maraton egyéni (42,195 km)
Maraton 5 fős váltó (42,195 km)
3/4 Maraton (31.646 km)
Félmaraton (21,097 km)
Negyedmaraton (10,548 km)
Minimaraton (5,274 km)
 
Az 5 fős maraton váltóra cégek, egyesületek, baráti társaságok csapatait várjuk, ahol a csapattagok közösen, egymást ösztönözve, segítve küzdenek majd meg a maratoni távval.
 
Minden hosszútávon induló futó kap rajtcsomagot, a maraton egyéni és 5 fős váltó, félmaraton és negyedmaraton kategóriában indulóknak kedveskedünk még egyedi emblémázott pólóval és számukra chippes időmérést is biztosítunk. Minden befutó emlékérmet is kap.
 
Minden futónak (rövid- és hosszútávon indulónak egyaránt) lehetősége lesz egész hétvégén kedvezményesen fürdőzni az Aquticum Mediterrán és Élményfürdőbe 3 óra időtartamra.
 
Ez a hagyománnyá vált esemény kellemes kikapcsolódást kínál az egész családnak, hisz rengeteg fellépő és kísérő program színesíti majd ezt a hétvégét.
 
Hiszünk abban, hogy rendezvényeink hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre több ember ébred rá a mozgás fontosságára, az egészségmegőrzésben betöltött szerepére és kezd el rendszeresen sportolni.
 
DKM SE csapata
 

 

vissza
Csatlakozz hozzánk!